Bøger / faglitteratur / vejledninger

Træ : når det ufuldkomne er perfekt


Beskrivelse


Inspiration og trin-for-trin vejledninger til fremstilling af 20 genstande til hjemmet: møbler, køkkengrej og pyntegenstande - lige fra en garderobestang af drivertømmer, et skærebræt med indlagt sommerfugl og et langbord af genbrugstræ.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 28. aug. 2018

Vil du gerne have rustikke hjemmelavede træmøbler, køkkengrej, samt pyntegenstande? Så bør du kigge nærmere på denne bog, der tager genbrugstømmer ind i huset. Find inspiration og vejledninger til 20 forskellige projekter. For gør-det-selv manden og/eller kvinden på 15 og opefter.

Bogen startes med en kortere indledning hvor forfatterne beskriver deres grunde til at lave bogen. Herefter beskrives processen ved det at arbejde med træ samt diverse teknikker og træ-værktøjets historie. Selve projekterne er opdelt i 4 hovedafsnit; Første om drivtømmer og grene, dernæst om massivt træ, efterfulgt af genbrugstræ og endelig et afsnit om resttræ. Afslutningsvis kommer et kort forhandlerregister samt et afsnit med tak. Teksten er løbende flankeret af fotos fra de enkelte projekter.

Nu er jeg selv glad for træ og for træets vidunderlige egenskaber. Der er dog enkelte af projekterne jeg har svært ved at se nogen praktisk anvendelse i. Alle vejledningerne er nemme at følge og værktøjs- og materialebeskrivelserne er udførlige, så der burde ikke kunne opstå problemer.

For yderligere (mindre) træ projekter se: Snit og skærSnittede småfugle eller Snittede småfugleFor yderligere (mindre) træ projekter se: Snit og skær eller .