Bøger / skønlitteratur / roman

Træer i himlen : drama & spænding


Beskrivelse


Thriller, hvor en rumænsk kvindelig balletdanser med en bevægende fortid hvirvles ind i en voldsom kamp om både forældremyndighed og narkosmugling i den europæiske mafia.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. sep. 2010

Målgruppen er de som allerede læser forfatterskabet. Kan bredt formidles til dem som søger intelligent spænding, og ikke en traditionel krimi, som ellers er mærkatet på flere af forfatterens andre bøger.

Det er både forfatterens ottende roman og hans første. Forklaringen er, at hans første roman aldrig blev udgivet. Han har nu nyskrevet den roman han oprindelig skrev på engelsk for 20 år siden, da han boede i USA. Den lange første "fødsel" er det kommet en intelligent spændingsbog ud af med et plot, der måske ikke er helt ligetil, men som til gengæld fængsler. Titlen antyder den danske vending om at "træerne ikke vokser ind i himlen" og er samtidig et motiv på den amulet, der spiller en rolle i romanen. Hovedpersonen er en smuk rumænsk balletdanser. Hun oplever som 14-årig at se sine forældre kidnappet af det daværende berygtede rumænske sikkerhedspoliti Securitate. Hun befinder sig snart som forældreløs i Danmark, hvor hun fortsætter sin lovende balletkarriere. Plottet optrappes, da hun efter en affære med en noget tvivlsom fransk charmør med mafiaforbindelser føder en datter. Plottets fortsatte ingredienser er kamp om forældremyndighed krydret med narkotikasmugling rundt i Europa. Og død og ulykke en uundgåelig følge.

Kan ikke finde oplagte at sammenligne med. Men jeg synes forfatteren med denne roman, der egentlig er hans første, føjer nye bæredygtige elementer til sit forfatterskab.

Underholdende og intelligent spændingsroman med en bred målgruppe.