Bøger / faglitteratur

Træneren som coach : en praktisk guide til coaching i sport


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. dec. 2009

Bogen er en praktisk anvendelig håndbog om coaching inden for idrætsverdenen. Den henvender sig til trænere på alle niveauer.

Jakob Hansen og Kristoffer Henriksen er blandt meget andet begge tilknyttet Team Danmark som sportspsykologiske konsulenter og begge er medforfattere til Gyldendals idrætspsykologi, 2007. De har arbejdet med coaching i mange år, og selv om de er varme fortalere for coaching som en velegnet metode til at hjælpe idrætsudøvere til at reflektere og tage ansvar for egen udvikling, ser de også en fare i, at coaching er ved at blive kvalt i egen succes og blive udvandet som begreb. I denne bog forstås coaching som en situationsbestemt trænerrolle i modsætning til den form for coaching, som anvendes i erhvervslivet. Coaching kan foregå i fire forskellige arenaer: udvikling af enkelte udøvere på bane og uden for banen og udvikling af teamet på bane og uden for banen. Hver arena stiller specielle krav til træneren. Bogen indeholder et væld af konkrete og meget virkelighedstro eksempler på samtaler inden for disse 4 områder.

Der findes andre bøger, som behandler coaching i forbindelse med idræt, men ingen der indeholder så mange konkrete og praktiske eksempler.

Bogen vil uden tvivl være en guldgrube for den seriøse træner, som ønsker at arbejde med coaching. Forfatterne lægger ikke skjul på, at det er noget, der kræver øvelse. Ligesom idrætsudøveren skal coachen træne og træne, coaching læres ikke ved at læse en bog, men som praktisk håndbog er den nyttig.