Bøger / skønlitteratur / roman

Tro, håb og had


Beskrivelse


August Leonhardt studerer i 1930'ernes Berlin, og han er egentlig ikke særlig interesseret i de politiske forhold. Men det ændrer sig den dag han overværer et slagsmål mellem kommunister og nazister.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. maj 2012

Denne roman om Tyskland i tiden efter 1. verdenskrig, henvender sig til læsere, som er interesserede i mellemkrigstidens historie og i kampen om magten i Tyskland.

Erik Koskela er cand.phil. i engelsk, og dette er hans debut som forfatter. Han mener, at der er mange lighedspunkter mellem 1930'ernes og nutidens økonomiske, politiske og sociale problemer, og han spørger sig selv om vi kan/tør lære af de tidligere generationers fejltagelser? Tro håb og had foregår fra 1918 til 1930, og i 2013 har forfatteren planlagt en fortsættelse. Tiden efter 1. verdenskrig er en turbulent periode i Tyskland med kejserdømmets fald, revolution, fattigdom, bitre følelser over for fredsaftalen, depression m.m. Bogen bygger på historiske fakta, og for at levendegøre historien følger vi nogle opdigtede personer, men også de historiske personer er med : Göring, Hitler m.m. En af hovedpersonerne er August Leonhardt, som i 1930'erne er studerende, og som sammen med sin kæreste lever det søde liv i Berlin, uden at de er særlig interesserede i det politiske. Men det ændrer sig den dag, da August overværer et slagsmål mellem nazister og kommunister. Historien er lidt omstændelig i starten, synes jeg, men da den når op til 1930'erne kommer der mere fart på.

Tysklands historie i mellemkrigstiden er beskrevet i mange romaner, bl.a. i Philip Kerrs romaner fra Berlin.

Jeg synes, Erik Koskela er sluppet godt fra sin første roman. Jeg skulle lige i gang, men så blev jeg også fanget og optaget af historien. Hans roman er spændende historieformidling.