For de mange interesserede i besættelsestiden vil denne roman om danskere, der samarbejdede med tyskerne, bestemt have interesse. Flot forside.
Den københavnske handelsrejsende Julius Brodersen og hans 18-årige søn Kaj rejser i 1938 til Tyskland for at sælge en lille mekanisk legetøjsbil. Rejsen bliver skæbnesvanger for dem begge og hele familien. Julius bliver betaget af de uniformerede tyskere uden at have øje for andre konsekvenser end selve handlen, og Kaj forelsker sig i en ældre grevinde. Som tyskervenlige legetøjsfabrikanter lever familien Brodersen en periode det søde liv, men prisen er høj i form af omgivelsernes fordømmelse, brudte venskaber og psykisk nedslidning. Ved krigens slutning er både Kaj og Julius desillusionerede og ønsker i modsætning til resten af familien, at deres medansvar for krigen skal helt frem i lyset. En udmærket og velskrevet roman med gode beskrivelser af såvel personer som af tiden.
Christian Mørk (f. 1966) har skrevet en række velanmeldte spændingsromaner, og bevæger sig nu over i en anden genre. Synsvinklen er en helt anden, men De forhadte vil bliver læst af de samme læsere, som fx har kastet sig over Erik Knoths romaner Jørgens krig, 2013, og Mustard Point, 2011.
Velskrevet og bredt anvendelig roman om det medansvar for krigens ugerninger, som en lille københavnsk legetøjsfabrikant uafvidende kommer til at påtage sig, da han begynder at handle med tyskerne.