Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heltemod og kragelort


Beskrivelse


Hullerikkerne Birk og Ask fra Syvstammetræet har taget lille Ella med op i toppen af træet, hvor hun bliver bortført af en krage, så de må på en farlig rejse for at redde hende.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2008

af

af

Elin Søborg

d. 9. juli 2008

1. bind i ny serie til oplæsning for alle eventyrhungrende 5-10-årige og selvlæsning fra ca. 9. Der er en cd (mp3) indlagt med forfatterens egen oplæsning.

Josefine Ottesens nye serie handler om hullerikkerne, nogle ca. 7 cm høje, menneskelignende væsener, der lever i hullerne i træerne. Hovedpersonerne er Birk og Ask fra Syvstammetræet, der efter et lille forbudt eventyr i trætoppen må af sted for at redde Ella, der er blevet bortført af en krage. Her kommer de ud på det helt store eventyr med flyvetur på ryggen af flagermus, sejltur på åkandeblad og møde med både nye venner og farlige steder og væsener. Der er både gys og spænding, kammeratskab, småskænderier og slåskampe - og helt nye bandeord. Fortalt med forfatterens sædvanlige lune i et dialogrigt sprog Gennemillustreret af Claus Rye Schierbeck i en rund og levende blyantstreg.

Minder i både målgruppe, miljø og stil om forfatterens egen serie om Roselil, og også læsere af serier som Troldepus vil nyde den.

Det er dejligt med en god ny eventyrserie til oplæsningshylden, og denne er både sjov, spændende og velfortalt.


litteratursiden.dk

d. 16. dec. 2013

af

af

Litteratursiden

d. 16. dec. 2013

Med eventyret om Hullerikkerne, der drager ud i verden for at kæmpe mod det onde, formår Josefine Ottesen at skrive fantasy i småbørnshøjde. Det er måske ikke alle, der ved, at der findes nogle små me...


Børn & unge

Årg. 39, nr. 27 (2008)

af

af

Anne Petersen

Årg. 39, nr. 27 (2008)


Berlingske tidende

d. 13. sep. 2008

af

af

Nanna Goul

d. 13. sep. 2008


Information

d. 25. juli 2008

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 25. juli 2008