Et nuanceret og positivt indblik i livet som tyk. Bogen kan læses af alle, der ønsker at få et kritisk blik på, hvad den rigtige og gode krop kan være.
Bogens introduktion sætter fokus på at hylde den naturlige krop i alle dens variationer, herunder også tykke kroppe, men fokuserer også på de fordomme, normer og samfundsmæssige forhold, der hersker omkring dette. Bogen er herefter delt op i fire temaer: Kroppen i forskningen, Den offentlige krop, Den sociale krop og Den politiske krop. I det første tema, gives der en kulturhistorisk gennemgang af den tykke krop og forskningsfeltet "Fat Studies". I temaet "Den offentlige krop" ses der nærmere på, hvordan det er at have en tyk krop, når man er et offentligt ansigt. "Den sociale krop" forholder sig til, hvordan tykhed påvirker de nære relationer, herunder fx sex, forældreskab og motion. Bogens sidste tema kredser om kroppen i et politisk perspektiv, og kommer omkring begreber som tykfobi, tykaktivisme og den kropspositive bevægelse.
Bogen er et kærligt forsvar for retten til at være tyk. Samtidig ønsker bogens forfattere at bryde med de fremherskende kulturelle normer for kvindekroppen og vise, at livet også er dejligt, når man er tyk.
Der findes ikke megen litteratur, der matcher indeværende bog, men Happy fat tager også udgangspunkt i præmissen om, at det ikke er forkert at være tyk, at acceptere og hvile i den tykke krop uden at leve i evig jagt på den slanke krop.