Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Udkantsfortællinger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Sære og spændende historier fra mærkelige egne, der gennem fantastiske illustrationer udfordrer, overrasker og stiller spørgsmål ved helt almindelige hændelser.

Indhold

  • Vandbøflen

  • Erik

  • Legetøj

  • Fjern regn

  • Understrøm

  • Bedstefars historie

  • Intet andet land i verden

  • Pindefolket

  • Den navnløse festdag

  • Glemmemaskinen

Se alle (15)

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Tove Delica

d. 7. okt. 2010

Sær og fascinerende bog, der nok mest kan bruges til oplæsning for børn fra 10 år, men også kan læses af voksne.

Det er den australske forfatters første bog på dansk. Han har fået flere priser for især sine fantastiske illustrationer, og han er fabelagtig til at tegne. Med alle mulige teknikker og genrer formidler han sine sære historier, så læseren forundres og pirres. Sproget er også overraskende, men let at læse op, ofte i en fortrolig du-tone fra jeg-fortælleren. Historierne er umiddelbart enkle, men der er mange lag og betydninger, som dukker op ved nærmere læsning. Hvert eventyr fremdrager et filosofisk spørgsmål, der ligger under en dagligdags erfaring, fx hvad er der udenfor landkortet? Hvad sker der med de ting, vi mister eller ødelægger? Hvordan vokser kærligheden? Hvad bliver der af alle de digte, folk skriver? Titlen angiver, at fortællingerne foregår i udkanten af det normale, hemmelige og ukendte.

Jeg tænker først og fremmest på Louis Jensen og hans forunderlige univers, som dog er for de lidt mindre børn og ikke har den grafiske dimension.

Bogen er helt sin egen, er ikke helt let, men udfordrer og pirrer både den voksne oplæser og tilhørerne. Illustrationerne lægger flere betydningslag oven på teksten, og gør historierne fantastiske og universelle.


litteratursiden.dk

d. 20. juni 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 20. juni 2019

Shaun Tan balancerer fornemt mellem tekst og billeder med et særligt øje for magien i sine surrealistiske fortællinger fra sindets udkant. ’Udkantsfortællinger’ består af små historier, som alle på en...


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2010

af

af

Kristian Lindberg

d. 10. dec. 2010


Weekendavisen

d. 11. nov. 2011

af

af

Cecilie Eken

d. 11. nov. 2011


Information

d. 25. mar. 2011

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 25. mar. 2011


Kristeligt dagblad

d. 23. nov. 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 23. nov. 2010