Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Udvælgelsen


Beskrivelse


Fantasy. Revolvermanden Roland har overstået sit opgør med "Manden i sort" og drager videre i sin søgen efter Tårnets gåde. Men nu må han søge hjælp i nutiden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2003

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 20. nov. 2003

Ny udg. af Stephen Kings Udvælgelsen fra 1987 (dansk udg. 1991). Den nye udgave er tekstmæssigt identisk med den gl., men 1. udgavens grimme farvetegninger er fjernet, ligesom en nyttig indholdsfortegnelse, og teksten er sat med mindre typer, men i et mere læsevenligt layout. Bogen er 2. bd. i de indtil videre 4 bd. i serien Det mørke tårn. Vi befinder os i et mystisk øde land efter en slags ragnarok. Hovedpersonen, revolvermanden Roland, vågner psykisk og fysisk udmattet op på en øde strand, hvor han overfaldes af uhyggelige krebselignende væsener. For at komme sig må han søge hjælp i vores verden, og han tager bolig først i en ung narkokurer og siden i en skizofren, sort, invalid pige, som han begge tvinger over i sin egen verden. Bogen slutter med, at de 3 sammen drager videre i søgen efter Det Mørke Tårn. Bogen er en besynderlig og ganske fascinerende blanding af fantasy, scifi og knaldroman. Den er glimrende oversat af Mogens Wenzel Andreasen. Vi får en god skildring af hovedpersonerne og nogle spændende, til tider sindsoprivende og effektfulde optrin, både i vores verden og i revolvermandens mytiske univers. Bogen kan læses selvstændigt, men det er afgjort en fordel at have læste bd. 1 først. For unge og voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

Andet bind i Kings storslåede fantasy-serie. Revolvermanden Roland fortsætter stadig i sin søgen efter Tårnets gåde, efter opgøret med Manden i sort. Roland vågner op på en mystisk strand,fyldt med krebse-lignende uhyrer, fysisk og psykisk udmattet efter opgøret. For at komme videre må han søge hjælp i nutiden. Han trænger ind i vor tid for at søge medhjælpere, og udvælger en ungnarkokurer og skizofren, invalid negerpige, begge personer med de rigtige evner, og tvinger dem med tilbage til sin egen verden, hvor færden går videre langs den uendelige strand, i kamp mednaturen og i indbyrdes rivalisering. En fortryllende opfølgning af første bind, en tour-de-force, hvor King med vanlig sproglig spændstighed giveren fantasy-verden fylde, og hvor de tresammenbragte personer fremstår som spændende, vedkommende mennesker, med fejl og mangler, og som noget nyt hos King titter ironi og sort humor frem i skildringen af den arkaiske Rolands møde mednutidens kaotiske New York, medforbrugerisme, vold og ødelæggelse. Turen går videre, og fortsættelse følger, heldigvis.


Det fri aktuelt

d. 15. jan. 1992

af

af

Preben B. Christensen

d. 15. jan. 1992


Berlingske tidende

d. 18. feb. 1992

af

af

Henrik List

d. 18. feb. 1992


Proxima

Nr. 59/60 (1994)

af

af

Klaus Æ. Mogensen

Nr. 59/60 (1994)


Jyllands-posten

d. 12. nov. 1991

af

af

Flemming Chr. Nielsen

d. 12. nov. 1991