Bøger / skønlitteratur / roman

Udyret


Beskrivelse


Johnny Congo, der myrdede Hectors hustru, er flygtet fra fængslet og pønser på hævn i form af et anslag mod Bannock Oils olieplatform ved Angola. Hector Cross må nu kæmpe på to fronter. Dels mod Congo, dels mod hans økonomiske håndlangere og lejesoldater for at beskytte Bannock Oil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 2. dec. 2016

Den tidligere major i SAS Hector Cross vikles atter ind i et hæsblæsende drama med smukke kvinder og blodige opgør med terrorister og internationale bagmænd. Til inkarnerede Wilbur Smith-fans.

Bogen er tredje selvstændige del af Afrikas HornEn ond cirkel og En ond cirkel. Johnny Congo, den psykopatiske morder, der i forrige bind myrdede Hectors Cross hustru, undslipper fra det topsikrede fængsel, som Hector fik ham anbragt i. Efter flugten iværksætter han en plan med et terrorangreb mod en af Bannock Oils olieplatforme i havet ved Angola. Cross skal nu dels afværge Congos hævn og dels forhindre hans planer mod Bannock Oil, som omfatter et stort internationalt anslag mod Angolas olieudvinding. Hector samler sine mænd og begiver sig til det endelige opgør i AfrikaBogen er tredje selvstændige del af Afrikas Horn og . Johnny Congo, den psykopatiske morder, der i forrige bind myrdede Hectors Cross hustru, undslipper fra det topsikrede fængsel, som Hector fik ham anbragt i. Efter flugten iværksætter han en plan med et terrorangreb mod en af Bannock Oils olieplatforme i havet ved Angola. Cross skal nu dels afværge Congos hævn og dels forhindre hans planer mod Bannock Oil, som omfatter et stort internationalt anslag mod Angolas olieudvinding. Hector samler sine mænd og begiver sig til det endelige opgør i Afrika.

Denne WS roman er ikke blandt de bedste. Hardcore fans får som i hans øvrige bøger masser af intriger, redegørelse for skumle internationale økonomiske transaktioner, maleriske skurke og voldsomme opgør. Men historien mangler - i modsætning til tidligere WS hits - gennemgående nerve og spænding. Reelt skal man igennem over 200 sider, inden handlingen for alvor tager fart. WS forsøger ihærdigt at bringe sine hovedpersoner ud af skabelonen ved fx at beskrive Hectors forhold til sin lille datter, men det bliver oftest ved klicheer, kunstig dialog og påklistrede tankesæt på bekostning af primær spænding og drive.

Til læsere af underholdningsprægede spænding som fx hos Clive Cussler og Raymond Khoury.