Bøger / skønlitteratur / roman

Uendelighederne


Beskrivelse


Den gamle matematiker Adam Godley ligger for døden på Arden House. Omkring ham samles familie og venner og i løbet af et døgns tid oprulles vigtige begivenheder fra hans livshistorie, mens guderne trækker i trådene og leger med menneskenes liv.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2014

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 12. juni 2014

En psykologisk roman om liv og død, der kan formidles til sprogligt kræsne kvalitetsbevidste læsere, især mænd.

John Banville modtog Booker-prisen for romanen Havet i 2005 og regnes blandt en af sin generations store irske forfattere. Han skriver også kriminalromaner under pseudonymet Benjamin Black. Romanens handling finder sted i løbet af et døgn på et ældre landsted, hvor den kendte matematiker Adam Godley ligger for døden. Omkring ham samles familie og venner: hans usikre søn Adam, den smukke svigerdatter Helen, den neurotiske datter Petra, den fordrukne hustru Ursula og flere andre. Den alvidende fortæller guden Hermes tager læseren med på en rejse gennem de forskellige personers sind og vigtige begivenheder i Adams liv oprulles. Undervejs blander også Zeus sig - for egen vindings skyld - i familiens liv. Romanen er inspireret af skuespillet Amphitryon, der også optræder i fortællingen. En roman, der har mange lag og er fortalt i et præcist næsten stramt stilistisk sprog med en del referencer til den græske mytologi.

Banville sammenlignes stilistisk med Vladimir Nabokov og Samuel Beckett. Denne roman vil også kunne finde et publikum blandt læsere af fx Ian McEwans romaner.

Psykologisk kompleks roman, der i et præcist sprog og med hjælp fra de græske guder undersøger forholdet mellem fantasi og virkelighed, liv og død.


litteratursiden.dk

d. 19. aug. 2014

af

af

Beth Høst

d. 19. aug. 2014

Sublimt sprog, uhyggeligt præcise detaljer og figurer, som er svære at frigøre sig fra kendetegner denne specielle læseoplevelse fortalt af guden Hermes over fireogtyve timer. Romanens scene er et lan...


Jyllands-posten

d. 15. juli 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. juli 2014


Kristeligt dagblad

d. 20. aug. 2014

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 20. aug. 2014


Weekendavisen

d. 18. juli 2014

af

af

Birte Weiss

d. 18. juli 2014