Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Felix Fox. Bind 3 : Uhyret i labyrinten


Beskrivelse


Da lillebror Viktor bliver væk, anmoder Felix Fox og makkeren Thene de græske guder om hjælp. Guderne forlanger til gengæld at børnene finder og fører Minotaurus til havguden Poseidon.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2014

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 14. maj 2014

Letlæst seriebog for børn i alderen 9-12 år, der vil læse om græske guder, mytologiske væsner og børn i hovedrollen som heltene. Flot forside, der sætter scenen for bogens indhold. Velegnet som alternativ fiktionslæsning om græsk mytologi på mellemtrinnet.

Bind 3 i serien om Felix Fox. Da lillebror Viktor bliver væk på familiens ferie i Grækenland, må Felix Fox og hans makker Thene, anmode de græske guder om hjælp. Guderne vil gerne hjælpe, men forlanger til gengæld en tjeneste af Felix og Thene. Snart befinder børnene sig i et mytologisk univers, hvor de kæmper mod en kimæra, befrier Minotaurus i labyrinten og flyver med Daedalos' vinger i selskab med Pegasus. Historien har en morsom tone, men byder ikke på overraskelser eller spænding. Dens eneste styrke er formidlingen af den græske mytologi. Trods mange referencer til de foregående bind kan bogen læses selvstændigt. Mange farveillustrationer, der understeger tekstens lette stil og humor. Bagerst er en oversigt over de græske guder.

Foruden seriens 2 første bind kunne Josefine Ottesens serie Teseus være et andet bud på skønlitteratur om den græske mytologi.

Endnu en bog i serien med Felix Fox og hans veninde Thene, der træder ind i et mytisk univers med græske guder og sagnvæsner. Letlæst med humor og farveillustrationer.