Bøger / skønlitteratur til børn / fabler

Ulrik og ulven


Beskrivelse


Billedbog. Ulrik har råbt om hjælp så mange gange, at folkene i landsbyen ikke tror på ham mere. Heldigvis kommer en gammel mand ham dog til undsætning, da ulven virkelig kommer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2002

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 19. juni 2002

Denne billedbog er nok for eksperimenterende, farveløs og mærkelig til at blive én af de første, der bliver revet ned af hylderne hos boghandleren eller på biblioteket. Uretfærdigt, for billedfablen er både velskrevet, spændende og tankevækkende. Historien er bygget over Æsops velkendte fabel om hyrdedrengen, der af lutter kedsomhed driller landsbyboerne og råber på hjælp, selv om det er falsk alarm, lige indtil han rammes af sin egen opførsel. Til alle tider en herlig voksenmoralsk fortælling om konsekvens og retfærdighed, som igen og igen kan bruges over for de tankeløse småfolk. I denne udgave er sproget moderniseret og fuld af underfundige detaljer, og afslutningen er ny, og så tilføjer billedsiden fortællingen helt nye lag. Nok er illustrationerne farvemæssigt nedtonede, men desto mere er der voldsomt tryk på billedernes fortællinger. Der er masser af overraskende detaljer og sidehistorier, blandt andet optræder der en forklædt ulv i de særeste sammenhænge. Bogen er især velegnet til højtlæsning for de 5-9 årige, til selvlæsning fra 3. klassetrin - eller som element i danskundervisningen, hvor den er et fint eksempel på en udfordrende nytolkning af de klassiske fabler.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2002

af

af

Susanne Thøfner

d. 19. juni 2002

Denne fortælling følger et langt stykke ad vejen den gode gamle historie om Peter og ulven, men har her en anderledes slutning. Da Ulriks får for alvor bliver overfaldet af en ulv, og folkene fra landsbyen vender det døve øre til hans råb om hjælp, er der trods alt en gammel mand, der kommer ham til undsætning med et gevær. Og nu får Ulrik selv lov til at skyde ulven og bliver hele landsbyens helt. Historien er fortalt i et levende og mundret sprog, og især Ulriks kedsomhed og ulvens farlighed er overbevisende og intenst skildret. Den overraskende drejning af den gammelkendte historie uddybes og suppleres af illustrationerne, der er tegnet i en levende og varieret, humoristisk og dramatisk streg. De er generelt detaljerige og indeholder mange små finurligheder og egne historier. Illustrationerne er primært udført med tusch og vandfarve, ofte med en moderne og utraditionel farvelægning, og blander i deres stil nyt og gammelt, træk fra tegneserier o.l. Bogens forside er dramatisk og iøjnefaldende og giver et godt indtryk af bogens indhold. En billedbog med en tilpas antydning af spænding og uhygge til de barske drenge og seje tøser, fra ca. 4 år.


Folkeskolen

Årg. 119, nr. 46 (2002)

af

af

Jens Raahauge

Årg. 119, nr. 46 (2002)


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2002

af

af

Birgitte Larsen

d. 24. juli 2002


Politiken

d. 24. aug. 2002

af

af

Steffen Larsen

d. 24. aug. 2002


Berlingske tidende

d. 21. sep. 2002

af

af

Kari Sønsthagen

d. 21. sep. 2002


Weekendavisen

d. 15. nov. 2002

af

af

Ina Kjøgx Pedersen

d. 15. nov. 2002