Bøger / faglitteratur / erindringer

Ultimativt lederskab : elitesoldatens vej til stærkt samarbejde


Beskrivelse


Ud fra forfatterens egne erfaringer præsenteres et bud på en ledelsesstil der baserer sig på de principper et godt jægerteam agerer ud fra - med vægt på egenskaber som ærlighed, engagement, social forståelse, ansvar og overblik.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2020

af

af

Morten Brynildsen

d. 23. jan. 2020

Tag et dyk ned i jægersoldatens værktøjskasse, hvor der er masser af fremragende inspiration til modige ledere, der er parate til at udfordre vaner og prøve noget nyt.

Lars Møller præsenterer her sit take på, hvordan en leder kan blive bedre til mange af fagets discipliner ved at følge de principper, som elitesoldater har forfinet i deres praksis. De praktiske værktøjer til bedre ledelse er i bogen iblandet historier fra det virkelige liv som jægersoldat, der virker som case-eksempler og perspektivering til ledelse generelt. Lars Møller bygger videre på sine tidligere udgivelser, den selvbiografiske Jæger 200Tænk som en kriger og selvudviklingsbogen Tænk som en kriger, og præsenterer en ledelsesstil, der baserer sig på de principper, et godt jægerteam agerer ud fra. Det kommer bl.a. til at handle om ærlighed, engagement, social sammenhæng, ansvar og overblikLars Møller præsenterer her sit take på, hvordan en leder kan blive bedre til mange af fagets discipliner ved at følge de principper, som elitesoldater har forfinet i deres praksis. De praktiske værktøjer til bedre ledelse er i bogen iblandet historier fra det virkelige liv som jægersoldat, der virker som case-eksempler og perspektivering til ledelse generelt. Lars Møller bygger videre på sine tidligere udgivelser, den selvbiografiske Jæger 200 og selvudviklingsbogen , og præsenterer en ledelsesstil, der baserer sig på de principper, et godt jægerteam agerer ud fra. Det kommer bl.a. til at handle om ærlighed, engagement, social sammenhæng, ansvar og overblik.

Den mere frie ledelsesstil, Møller advokerer for, vil være nemmere at implementere for en ejer-direktør i det private end for en offentligt ansat mellemleder, der ikke har samme styring med virksomhedens rammer. Men alle ledere (og interesserede medarbejdere) vil have gavn af at læse og suge inspiration fra jægersoldatens ledelsesprincipper.

Møllers tilgang minder meget om Kim Kristensens Følg mig og den fremragende "Turn the ship around!" af David Marquet, der har revolutioneret ledelse baseret på sine erfaringer som ubådskaptajn.


Jyllands-posten

d. 9. maj 2020

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 9. maj 2020