Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ulverytter


Beskrivelse


Ravnen Tok tilkaldes af ulveflokken De Grå Grever, anført af Selakz og Durnál, da de får sværere og sværere ved at finde føde på grund af klimaforandringer. Deres lange rejse mod sikkerhed i nord besværliggøres af angreb fra ravneflokke under den hævngerrige Overherre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 30. nov. 2009

Bogen er andet bind i serien om en gruppe ulve og deres kamp mod ravne og De Tobenede = menneskene. Den vil primært rette sig mod børn og unge fra 12 år, men kan læses bredt, hvis man interesserer sig for dyrefabler og fortællinger, hvor dyr tænker menneskeligt.

Ulverytter er en dyrefabel, hvor ulve, ravne og krager er hovedpersonerne. I Ulverytter ændrer klimaet sig, og ulvene føres nordpå af Tok Himmeldanser, der er en ravn. Sammen må de kæmpe for overlevelse, indtil det hele afgøres i en kamp mellem Tok og ærkefjenden, ravnen Overherren. Forfatteren behandler emner som venskab, ære, tilgivelse, demokrati, diktatur og klimaforandringer i en tætpakket fortælling. Forsidens illustration af en favn på en ulv signalerer indholdet fint, ligesom bagsideteksten er informativ.

Ud over første bind om ulve og ravne har forfatteren, Sharon Stewart, tidligere skrevet historiske romaner fx Prinsessen i tårnet, 2007 om den franske revolution.

Det er en smagssag, om man kan lide romaner, hvor dyr er hovedpersonerne og tér sig efter menneskelige moralnormer. Ved at have gode ulve og onde ravne skaber forfatteren et univers, hvor der stilles spørgsmål ved godt og ondt via dyrenes handlinger. Første bind Himmeldanser fra 2007 fik glimrende lektørudtalelse. I denne fortsættes kampen, og fokus skifter til ravnen Tok og hans kamp ikke bare for ham selv og ulvene men også for hans søn, der har tilsluttet sig modstanderne.