Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Under vandet


Beskrivelse


Freya vender tilbage til sine bedsteforældres ø, året efter at hendes bror døde ved en drukneulykke. Dette sætter gang i en proces, hvor Freya får bearbejdet sine følelser omkring dødsfaldet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2011

af

af

Merete Trap

d. 27. dec. 2011

En ungdomsbog der især henvender sig til tænksomme teenagepiger. Den mørke forside med et pigeansigt der kigger op gennem bobler af vand, fanger fint bogens lidt dystre stemning. Bogen egner sig til frilæsning eller til et emne om sorg i skolens ældste klasser.

Det er sommerferie og Freya er vendt tilbage til den ø, hvor hendes bror året forinden døde ved en drukneulykke. Hun skal bo hos sine bedsteforældre, mens forældrene bliver hjemme, da de endnu er mærket af broderens død. I løbet af sommeren skaber Freya nye venskaber, og hun oplever den første forelskelse. Vigtigst er det dog, at hun får bearbejdet broderens død og sammen med familien bliver klar til en ny start. En velskrevet og tankevækkende fortælling, der både handler om at være teenager med alt hvad det indebærer, men også om de tanker og følelser der er forbundet med at skulle tackle en tragedie. Dette er forfatterens første bog på dansk.

Bogen kan sammenlignes med Septembersøstre af Jill Cantor, som handler om at miste en søster. Samtidig minder stilen om PS: Jeg elsker dig! af Cecilia Ahern, som dog er for de ældre læsere.

Velskrevet og rørende fortælling om en ung piges første sommer efter broderens død. Om at acceptere sorgen over at have mistet, men også om at finde glæde og lys i livet påny. En tankevækkende fortælling, som jeg især vil anbefale de lidt mere tænksomme læsere.Informationer og udgaver