Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Underværk


Beskrivelse


Martha og jeg-fortælleren Ida er på ferie på Livø, hvor de møder den lokale dreng Thomas, der har en robåd. Han inviterer dem på en tur, der bliver mere spændende end forventet. Med faktaafsnit om bl.a. havfruer, eventyr og sæler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2016

af

af

Karsten Boll

d. 7. jan. 2016

En fiktiv historie om havfruer og forskellige fakta, der fx fortæller om sømænd og overtro, og hvad der ellers kan forbindes med havfruer. For 10-14 år.

Bogen begynder med historien om pigerne Martha og jeg-fortælleren Ida, der møder Thomas på deres ferie på Livø. Han er en af de få jævnaldrende på Livø og er i pigernes øjne attraktiv. De ror ud til Finnerevet, efter at have badet ved Bette Jakobs badebro. Her er de ved at komme i vanskeligheder, efter at have befriet en sæl, fordi årerne er drevet væk. Det lykkes dem dog at padle hen til årerne med hænderne. Anden halvdel består af forskellig fakta om havfruer, skulpturer, eventyr, folkeviser mv., som kan give sammenhæng til den fiktive historie. Bagest i bogen er der ord- og billedliste.

Fin historie om Martha, Ida og Thomas og en god sammenkædning til de efterfølgende fakta-oplysninger. Illustrationerne er der en fin blanding af tegninger af Tea Bendix, bl.a. kendt for Albert & Arken - og relevante fotos, der passer til teksten.

Jeg har ikke umiddelbart kendskab til andre tilsvarende bøger emnemæssigt. I serien findes desuden bl.a. SankthansbarnetRandulf og RandulfJeg har ikke umiddelbart kendskab til andre tilsvarende bøger emnemæssigt. I serien findes desuden bl.a. Sankthansbarnet og .