Bøger / faglitteratur

Undervisning er dannelse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Boy Olesen

d. 19. feb. 2018

Denne titel er den syvende i forlagets serie, "Pædagogisk rækkevidde" og henvender sig fortrinsvis til grundskolelærere og studerende, men vil med fordel kunne læses af alle undervisere - der uden tvivl bifalder bogens fokusering af undervisningen i skolen.

Undervisning er skolens kerneopgave og dens vigtigste dannelsesbidrag. I undervisningen lærer eleverne på forskud og på afstand af deres konkrete hverdagsliv. Børns læring og udvikling foregår gennem den naturlige deltagelse i hverdagen altså socialisering og gennem deltagelse i skolens undervisning. Bogen kommer yderligere ind på bl.a.: Filosofien om undervisningen, med fokus på fx Sokrates, Hegel og Dewey og effektiv undervisning, med fokus på evidensforskning og newzealænderen John Hattie.

En lille god bog, der på en fin måde knytter undervisning og dannelse sammen. Som underviser bliver man ligesom løftet op over den almindelige dagligdag, og ser sin undervisning i et større perspektiv. Bogen pointerer, på en tankevækkende måde, at det er undervisningen der skal gives tilbage til læreren og skolen og ikke læring, inklusion, medborgerskab og andet. Bogen er velskrevet, lettilgængelig og udformet i lommeformat, så den kan tages med i baglommen.

Bogen kan relateres til Pædagogikkens idehistorie, der dog er væsentlig mere omfangsrig.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. feb. 2018

af

af

Thorkild Thejsen

d. 22. feb. 2018