Bøger / skønlitteratur / roman

Våben og kvinder : en ellieade


Beskrivelse


Kriminalroman. Peter Pascoes kone, Ellie, bliver ufrivilligt draget ind i et farligt spil mellem IRA-terrorister, columbiansk heroin og hemmelige tjenester.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2004

af

af

Per Månson

d. 27. maj 2004

Peter Pascoes kone Ellie, der drømmer om at blive forfatter, bliver udsat for et kidnapningsforsøg. Pascoe og hans makker Dalziel mener, at truslen har forbindelse med en af Pascoes tidligere sager, men flere og flere spor peger mod, at det er Ellie, der er målet. Hun flytter med datter, veninde og en kvindelig betjent ud i et øde sommerhus, men det viser sig i den grad at være det absolut forkerte sted på det værst tænkelige tidspunkt. Ellie er ufrivilligt blevet en brik i et spil om IRA-våben, columbianske oprørere, heroin og hemmelige tjenester. Bogen er svær at komme ind i, og der går lang tid inden de mange parallelhandlingers sammenhæng - heriblandt en 4 kapitlers fortælling om Odysseus, Ellie skriver på - gik op for i hvert fald denne læser. Det hele hænger dog smukt sammen til sidst og skrive, det kan Hill, der i ramsaltethed og hårdkogte replikker ikke står tilbage for genrens slemme drenge.


litteratursiden.dk

d. 12. okt. 2004

af

d. 12. okt. 2004

En anderledes Pascoe og Dalziel krimi med elementer af IRA, colombianske oprørere, heroin og hemmelige tjenester. En spændende krimi, der forlanger noget af sine læsere, da klassisk litteratur og kult...


Politiken

d. 9. aug. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. aug. 2004


Standart

Årg. 18, nr. 4 (2004)

af

af

Anton Koch-Nielsen

Årg. 18, nr. 4 (2004)