Bøger / faglitteratur / vejledninger

Væk din indre gigant


Beskrivelse


Trin for trin beskrives hvordan ethvert menneske kan tage kontrol over eget liv ved at lære og bruge strategier og teknikker til at mestre følelser, fysik, forhold, økonomi og livet generelt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Der udkommer mange "gør-det-selv"-bøger til personlig udvikling, og der er bestemt en stor og voksende målgruppe fx til sådan en moppedreng af en bog fra den vel nok meste omtalte personlige coach, bl.a. for store amerikanske virksomheder, og jeg har også hørt nævnt coaching af både Clinton og Mandela.

Af samme forfatter foreligger fra 1997 Råd fra en ven og Ubegrænset kraft fra 2002. Denne nye bog er første udgave på dansk af det som flere steder på nettet kaldes en bibel i coaching. Forfatteren, der er kendt som frontfigur for sit system til personlig udvikling, bruger et letløbende velskrevet, men også meget ordrigt, og for den kritiske, "peptalk-agtigt", sprog, hvor ikke mindst forfatteren selv bruges som eksemplets magt. Letter man den kritiske brille lidt, og vælger at se bort fra den megen fokusering på forfatteren, der er ubehageligt tæt på personkult, er jeg positivt overrasket over den lettilgængelige måde Robbins beskriver sit i øvrigt omfangsrige system på. Ingen tvivl om, at der kan hentes godt input til personlig udvikling. Robbins hovedidé er, som titlen også antyder det, at vi alle indeholder mulighederne for noget større, og at denne af mange endnu ikke erkendte "gigant" kan vækkes. Nøgleord er at frigøre indre kræfter og lære at bruge samme dvs. "at tage kontrol".

Der er mange bøger om personlig selvudvikling. Her præsenterer Robbins sine ideer og metoder.

Tilgængelig præsentation af Anthony Robbins metoder til personlig udvikling.


Lederne

Årg. 92, aug. (2008)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, aug. (2008)