Bøger / skønlitteratur / roman

Værelse til leje


Beskrivelse


Bankfuldmægtigen Lennart Bygholm Nielsens bor alene i en lidt for store lejlighed i København. Hverdagen ændres da han udlejer et værelse til den unge Natasja fra Ukraine. Den midaldrende Lennart får med Natasja lidt kulør på en ellers ensformig hverdag. Men så en dag forsvinder Natasja, og Lennart bliver hurtigt den hovedmistænkte.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 1. feb. 2017

En ung kvinde forsvinder og mistanken rettes mod hendes udlejer, den midaldrende bankfuldmægtige Lennart Bygholm Nielsen. En psykologisk spændingsroman og et godt alternativ til krimilæserne der gerne vil prøve noget lidt andet.

Lennarts hverdag, som singlen der bor alene i den lidt for store lejlighed i København, ændres da han udlejer et værelse til den unge Natasja fra Ukraine. Den midaldrende Lennart får med Natasja lidt kulør på en ellers ensformig hverdag. Men så en dag forsvinder Natasja og Lennart bliver hurtigt den hovedmistænkte. For bag den normale overflade har Lennart nogle lidt specielle interesser, og der er noget fra en helt speciel aften, som Lennart ikke kan huske.

"Værelse til leje" er en velskrevet og velkonstrueret spændingsroman, der behændigt blandet genretræk fra krimien med et psykologisk drama og er spækket med skarp satire og en fremragende hovedperson, jeg-fortælleren Lennart. På overfladen er vores fortæller pæn og almindelige, men som denne sætning understreger er der meget mere på spil: "I det lys bliver jeg harm, når jeg ser billeder af folk, der hopper ubekymret rundt i en gymnastiksal med tøndebånd. Jeg får lyst til at vække dem med en håndgranat.".

Kan sammenlignes med Eddie Thomas Petersens egen ØnskebarnetManden der glemte han var død. Manden der glemte han var død, har en lignende type hovedpersonKan sammenlignes med Eddie Thomas Petersens egen Ønskebarnet. , har en lignende type hovedperson.


Politiken

d. 10. feb. 2017

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 10. feb. 2017


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2017

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 17. feb. 2017