Bøger / faglitteratur / bagebøger

Varm på brød og lun på boller : de sprøde, de seje, de nemme og de virkelig gode


Beskrivelse


Opskrifter på madbrød, fladbrød, brydebrød, kuvertbrød, boller og muffins samt forslag til brunch, børnefødselsdag og 5 o'clock tea. Med info om kemien, fremgangsmåden, råvarerne og teknikkerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Appetitlig bagebog for alle, der har lyst til inspiration til lækkert hjemmebag i forskellige genrer. Bogen egner sig bedst til folk med en vis køkkenerfaring, og den vil tiltale de mange, der holder af forlagets serie - den med Kager der smager og andre søde sager og Suveræne salater og brillante buffeter.

Denne forfatterens første bog er blevet til på baggrund af hendes erfaring som professionel og hjemmebager. Opskrifterne stammer fra eget køkken, familie, venner og kokke. Der er både klassikere og spændende nye varianter at finde, og der er som titlen antyder mest brød og boller, men også muffins, lagkage, marmelade og sågar en remoulade. Der bruges mange utraditionelle ingredienser, hvad med fx en bolle med popcorn? Opskrifter og fremgangsmåde er som i de allerfleste kogebøger, men enkelte steder mangler der et ord eller et linjeskift, så forståelsen bliver lidt vanskeligere. Der indledes med en gennemgang af meltyper, pynt, redskaber, arbejdsgange mv. Alt er skrevet i en underholdende og personlig stil og layout er flot og inspirerende.

Der kommer jævnligt nye bagebøger, og denne supplerer forlagets Kager der smager og andre søde sager med brødsiden af bagværket. Endvidere er den frisk, ungdommelig og meget indbydende i sit layout og bringer nye ideer frem, som jeg ikke har set før.

Lækker og inspirerende bagebog med megen ny inspiration til køkkenfolk med basiserfaring, serveret layoutmæssigt særdeles indbydende i en frisk, personlig og meget aktuel stil.