Bøger / faglitteratur / øvelser

Vejen til sund robusthed : styrk dit mentale immunforsvar


Beskrivelse


Øvelser til træning af personlige kompetencer, som kan øge robusthed i privat- og arbejdsliv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. jan. 2017

Forklaring af faktorer, der påvirker robusthed, og træningsmodel med 18 øvelser. Bogen kan anvendes som selvhjælpsbog, til undervisning og i trænings-miljøer.

Robusthed er kombinationen af styrke, modstandskraft og fleksibilitet. Bogen fremlægger træningsstrategier til at mindske sårbarhed overfor de udfordringer livet giver, baseret på en robustheds- og træningsmodel, der inddrager robustheds-faktorer på identitets-, adfærds-, og kompetenceniveau. Træningen omfatter bevidst og ubevidst træning (mentaltræning), og bogen indeholder spørgeskemaer til udfyldelse, et skema til selv-test og et robusthedshjul. Lydfiler til tests og mentaltræning kan hentes gratis. Forfatterne har kursusvirksomheden EmpowerMind Danmark, og har erfaring i træning af robusthed.

God og gedigen bog om træning af robusthed og personlige kompetencer, som baserer sig dels på forfatternes mangeårige erfaringer, dels på evidensbaseret viden, som forklares letforståeligt i længere tekster med eksempler. De bevidste træningsøvelser kræver refleksion og vedholdenhed, og nogle af dem vil fungere bedst med en coach, der kan guide den trænende. Bogen kan udmærket læses som en grundbog i robusthed uden at gennemføre øvelserne.

Jørgen Svenstrup har tidligere skrevet Du bliver hvad du tænkerNøglen til din hjerneMental topform og Nøglen til din hjerne om mental træning. Mental topform har et 28 dages træningsprogram, som er enklere end detteJørgen Svenstrup har tidligere skrevet Du bliver hvad du tænker og om mental træning. Mental topform har et 28 dages træningsprogram, som er enklere end detteJørgen Svenstrup har tidligere skrevet Du bliver hvad du tænker og Nøglen til din hjerne om mental træning. har et 28 dages træningsprogram, som er enklere end dette.