Bøger / faglitteratur

Velfærd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Professor Carsten Jensen argumenterer overbevisende i sin debatprovokerende bog for, at vi bør tale om en hel ny version af velfærdssamfundet, som lige nu er i dynamisk udvikling. For dig som interesserer dig for debatten om velfærd.

Indhold

I Danmark er jeg født ; Den gode, den onde og den selvfede ; Kompromiser, kirkebøger og kødgryder ; Længe leve klassesamfundet! ; Hvordan skal det hele dog gå?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. juni 2017

Professor Carsten Jensen argumenterer overbevisende i sin debatprovokerende bog for, at vi bør tale om en hel ny version af velfærdssamfundet, som lige nu er i dynamisk udvikling. For dig som interesserer dig for debatten om velfærd. Supplerende materiale til opgaver fra og med gymnasieniveau.

"Den danske velfærdsstat er altså en succeshistorie, fordi den har skabt en høj grad af lighed og knyttet et unikt bånd mellem befolkningen og staten. Men det betyder ikke, at alt er rosenrødt." Sådan konkluderer forfatteren i sin bog, hvor han stiller fire spørgsmål til debatten om velfærdsstaten: "Hvorfor bakker vi danskere op bag velfærdsstaten?, "Hvilke historiske begivenheder og personer har gjort det muligt at opbygge så nær forbindelse mellem stat og velfærd", "Hvor meget velfærd får vi for vores skattekroner?" og "Hvordan har det været muligt at kombinere velfærd med velstand - og hvordan ser fremtiden ud?". Bogen er del af forlagsserien "Tænkepauser", sammen med fx DemokratiVelfærdsstaten. Carsten Jensen er professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Han har bl.a. også skrevet Velfærdsstaten"Den danske velfærdsstat er altså en succeshistorie, fordi den har skabt en høj grad af lighed og knyttet et unikt bånd mellem befolkningen og staten. Men det betyder ikke, at alt er rosenrødt." Sådan konkluderer forfatteren i sin bog, hvor han stiller fire spørgsmål til debatten om velfærdsstaten: "Hvorfor bakker vi danskere op bag velfærdsstaten?, "Hvilke historiske begivenheder og personer har gjort det muligt at opbygge så nær forbindelse mellem stat og velfærd", "Hvor meget velfærd får vi for vores skattekroner?" og "Hvordan har det været muligt at kombinere velfærd med velstand - og hvordan ser fremtiden ud?". Bogen er del af forlagsserien "Tænkepauser", sammen med fx Demokrati. Carsten Jensen er professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Han har bl.a. også skrevet .

Her er, som i de andre bøger i serien "Tænkepauser", benzin til hjernevindinger på en relativt nemt forståelig måde, kombineret med et solidt input af faglig viden og en forbilledlig formidling.

Andre debatbøger er Hvordan får vi bedre debat om velfærd?Velfærdens 2025-plan og Velfærdens 2025-planAndre debatbøger er Hvordan får vi bedre debat om velfærd? og .