Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Veninder søges


Beskrivelse


Efter sommerferien skal India Jane begynde i sin nye skole i London. Det er ikke sjovt at være den nye pige i 9. klasse, hvor alle kender alle, og venskaberne er etableret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 5. aug. 2008

Chick lit for piger i 13-16-årsalderen. Det er en fordel, men ikke et "must" at have læst den første bog om India Jane Sol, sommer og zen.

Tilbage i London efter en - trods alt - dejlig ferie på en græsk ø skal India finde sig tilrette som den nye pige i niende. Det er svært at finde nye venner både blandt piger og drenge og at navigere mellem intriger og etablerede venskaber. Jeg-fortælleren beretter i et rapt og mundret sprog, og handlingen udspilles i et nutidigt og genkendeligt miljø, hvor e-mail, mobiltelefon og sms bliver flittigt brugt til at holde hjerteveninden Erin i Irland opdateret omkring vigtige begivenheder på veninde- og drengefronten. India er et sympatisk bekendtskab, en sjov og kreativ teenager med et godt forhold til sin store excentriske familie. Forfatteren er kendt for serierne S,P eller K og Fyre & flammer og mon ikke Cinnamon girl bliver en lige så populær serie, tredje del er udkommet i hjemlandet. En fristende bagsidetekst kompenserer for en lidt intetsigende omslagsillustration.

Bøgerne om India Jane minder om andre charmerende, engelske pigetrivier som Jim Benton Kære dumme dagbog, Karen McCombies bøger om Ally og naturligvis forfatterens egen serie Fyre & flammer.

En god ny serie for de større piger der stadig holder af en underholdende tøsebog med en handling med gode identifikationsmuligheder.


Berlingske tidende

d. 15. aug. 2008

af

af

Nanna Goul

d. 15. aug. 2008