Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Venner og fjender


Beskrivelse


Fantasy. De to venner Jovia og Pirmin er skyggelæsere. De får til opgave at bekæmpe den onde fyrst Corpu i Knark. Men har de mod og evner nok, og er der nogen, der kan hjælpe dem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2017

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 6. nov. 2017

Jovia og Pirmin skal forsøge at bekæmpe den onde fyrst Corpu i Knark, men hvordan kan de gøre det? Læs bogen og find ud af, hvordan det går. Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Jovia og Pirmin får en hemmelighed at vide om dem selv, og derefter skal det gå hurtigt med at bekæmpe den onde fyrst Corpu. De drager afsted mod Knark og bliver taget til fange. De må bruge al deres mod og alle deres evner som skyggelæsere for at forsøge at vinde kampe mod Corpu og redde deres eget liv. Bogen er inddelt i kapitler, og der er helsides illustrationer i farver på mange opslag. Bogen er nr. 6 og den sidste i serien "Umbra". Den har hårdt omslag.

Super god og spændende historie og afslutning på serien "Umbra". Der er spænding fra start til slut, men også plads til korte, fine beskrivelser af personer og landskab. Illustrationerne er fantastisk flotte og dramatiske og hjælper med til forståelsen af, hvad det vil sige at være skyggelæser. Selv om man ikke har læst de øvrige bøger i serien, kan man godt følge med, men det vil klart være en fordel, og stærk anbefaling, at læse de øvrige bind også!.

Der er efterhånden mange letlæste fantasyserier. En anden serie som kan minde om "Umbra" er fx Sværdets mester. Bog 1. Den har også flotte farveillustrationerSværdets mester. Bog 1 : Tvekampen.