Bøger / skønlitteratur / roman

Vi er efterkommerne af de hekse, I ikke fik brændt


Beskrivelse


I 1983 bliver en 13-årig spansk skolepige betaget af et kæmpestort maleri af en nøgen kvinde. En sær følelse af slægtsskab med den ukendte kunstner får hende til at grave dybt i sin families vidtforgrenede historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 22. maj 2018

Kimen til en fantastisk slægtshistorie bliver lagt i 1983 på en kunstudstilling i Bilbao. Her fører en 13-årig skolepiges betagelse af et vovet maleri til års søgen efter kunstneren og en granskning af hendes egen slægts historie. For alle gode læsere med hang til en god, fabulerende historie.

Den gådefulde kunstner Roberto Diaz Uribe (fiktiv) får stor indflydelse på den unge pige Atanasias liv. Som 13-årig overvældes hun af hans maleri, og kan ikke slippe følelsen af et slægtsskab. Da det viser sig, at han er hendes fars foragtede fætter, giver det anledning til at studere familiens historie fra 1600-tallet til nutiden. Fra den store pest, biskopdrab, utroskab, søstre med heksekræfter til fransk kolonihistorie i Congo og et utopia på en caribisk ø. Den 18-årige Atanasia flytter til Paris med sit væv af historier for at finde "the missing link". Den franske forfatter er født i 1972. På dansk er tidligere udkommet Fugleliv i 2015.

En formidabel og fabulerende læseoplevelse, som byder på så mange lag. Den unge kvindes mindset, hendes uimponerede iver efter at finde ind til kunstens sjæl er bevægende. Hendes vedholdende jagt på Diaz Uribe og følelsen af et særligt slægtsskab giver i tilgift læseren korte blik på spansk historie, fabulerende folklore, dystre kig på franske kolonisatorer og ikke mindst kunstens overvældende kraft.

Kan anbefales til alle der holdt af Åndernes hus100 års ensomhed og en stor samfunds- og slægtshistorie som 100 års ensomhedKan anbefales til alle der holdt af Åndernes hus og en stor samfunds- og slægtshistorie som .


Jyllands-posten

d. 13. juli 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. juli 2018