Bøger / faglitteratur / erindringer

Vi kan sove i flyvemaskinen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Journalisten og udenrigskorrespondenten Ulla Terkelsen (f. 1944) beretter om sit liv og årene som omrejsende reporter med hele kloden som arbejdsplads.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. okt. 2011

Der er rigtig mange, der kender Ulla Terkelsen fra mange års nyhedsudsendelser, så denne samtalebog mellem hende og journalist og forfatter Andreas Fugl Thøgersen kan bruges bredt.

Ulla Terkelsen behøver ingen nærmere præsentation og Andreas Fugl Thøgersen er freelance journalist og medforfatter til flere bøger bla. Amerikanske tilstande. Han har ført mange samtaler med Ulla Terkelsen, og bogen veksler mellem hans og Ulla Terkelsens ord. For Ulla Terkelsen er omdrejningspunktet den gode historie med de uventede drejninger og den overraskende twist, og det er det, hun har praktiseret i de mange år, hun har arbejdet bla. for Demokraten i Århus, DR og TV2. Vi hører om hendes barndom i Århus, hvor hun voksede op i et antiautoritært hjem og der lærte, at alle mennesker er interessante. Ulla Terkelsen fortæller ikke strengt kronologisk, hun får mange associationer undervejs, så personregistret er egentlig meget nyttigt. Ulla Terkelsen er en meget vidende person, så der er rigtig meget gods i bogen, og mange morsomme beskrivelser, bl.a. af et ledelsesmøde i TV2, som udartede sig til et dansemøde.

Af andre journalister, der har skrevet om deres liv kan nævnes Samuel Rachlin, Jesper Steinmetz og Steffen Kretz.

Ulla Terkelsen er en legende inden for dansk journalistik, så det er dejligt, at vi nu får hendes egne ord om de mange steder hun har været, og om de personer og hændelser, som har gjort størst indtryk på hende. En meget underholdende bog, som jeg er sikker på får mange læsere.


Weekendavisen

d. 18. nov. 2011

af

af

Leonora Christina Skov

d. 18. nov. 2011