Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Vikinger og vampyrer


Beskrivelse


Krimi. På Lappedykkerøen har moster Frida fundet, hvad hun tror, er en vikingeskat. Hun tager til Stockholm for at vise den til nogle arkæologer og de fire Karlsson-børn bliver tilbage på øen. Men pludselig dukker nogle underlige typer op. Er de rigtige arkæologer?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2019

af

af

Vera Hollerup

d. 21. juni 2019

Ny, sjov og spændende detektivserie for 9-12-årige. 4 fætre og kusiner mellem 9 og 12 år er på ferie hos moster Frida, der har sin egen ø, men på øen sker der mystiske og uhyggelige ting.

Den svenske forfatter Katarina Mazetti har skrevet adskillige bøger. Serien om "Karlsson & kat" er hendes første bøger for børn på dansk. Hovedpersonerne er 4 fætre og kusiner mellem 9 og 12 år, søskendeparret Julia og Basse, George, Alex samt Basses kat, Møgkat. Bøgerne foregår i børnenes ferier og udspilles på moster Fridas private ø, Lappedykkerøen. Moster Frida er lidt distræt, og børnene får meget frie hænder. De keder sig aldrig, da øen ofte bliver hjemsøgt af banditter og underlige typer. Et af børnene, den 12-årige Alex, er ekspert i fransk kokkekunst, og bagest i bøgerne er der et par af hans madopskrifter.

God detektivserie med personligheder, der har humor og charme. Lappedykkerøen byder på fortræffelige kulisser for børnenes spændende oplevelser. Rimelige personkarakteristikker, hvor børnene bl.a. beskrives gennem deres sprogbrug og sjove replikker.

Du kan fx også prøve at læse de mere gammeldags seriebøger om "De 5", som er bygget over samme skabelon som "Karlsson & kat". Men figurerne i "Karlsson & kat" har mere personlighed og charme end de mere kliché-agtige typer i "De 5"-bøgerne.