Bøger / skønlitteratur / roman

Villa Havbrise


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Sophie har drøn på karrieren i Berlin. Men da hendes mor dør, må hun rejse hjem til Sverige for at overtage en uventet arv. Villa Havbrise er et forfaldent badehotel, som gemmer på både dystre hemmeligheder og ro for sjælen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 28. maj 2020

Sophie har drøn på karrieren i Berlin. Men da hendes mor dør, må hun rejse hjem til Sverige for at overtage en uventet arv. Villa Havbrise er et forfaldent badehotel, som gemmer på både dystre hemmeligheder og ro for sjælen. Svensk feel good roman fyldt med venskaber og nye begyndelser.

Sophie har aldrig ønsket at vende tilbage til den lille skånske flække. Hun flyttede til Berlin som helt ung, desperat for at slippe for sin kontrollerende mor. Sophie har på sine sjældne besøg i Sverige fået at vide at barndomshjemmet, Villa Havbrise, var solgt, så hun forventer ikke at skulle arve noget ved moderens død. Men pludselig står hun alligevel med nøglerne i hånden og beslutter sig for at sætte det gamle ærværdige badehotel i stand, så det kan blive solgt. Hun annoncerer efter frivillige, som vil hjælpe til mod at få kost og logi. Snart har hun samlet en umage flok, som har hver deres grunde til at ville flygte fra hverdagen en stund. Måske kan Sophie genskabe fordums pragt, men først må alle hemmelighederne frem i lyset.

En hjertevarm roman, hvor man ligefrem kan dufte den svenske sommer og det engang så smukke badehotel. Den svenske forfatter får knyttet mange menneskers historier sammen uden at det bliver hverken påtaget eller alt for overfladisk. Bogens smukke forside inspirerer til hyggelæsning.

Nyd også Lucinda Rileys Sommerfugleværelset.


litteratursiden.dk

d. 28. juli 2020

af

af

Lene Jensen

d. 28. juli 2020

En feel good-roman om mennesker og deres liv på godt og ondt og om et fint gammelt hus, der sætter spor i beboerne. Sophie, der fra helt ung har boet og arbejdet i Berlin, arver efter moderens død sit...