Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vilma passer hund


Beskrivelse


Vilma passer hunden Ruf. Erik vil gerne hjælpe. Vilma siger nej. En stor hund skræmmer Ruf. Ruf løber bort. Vilma kan ikke finde Ruf. Kan Erik?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2009

af

af

Else Lerche

d. 4. aug. 2009

Her er tre titler af fem i en ny serie om pigen Vilma. Det er begynderlæsning til især piger fra 7 år, 1.-2. klasse.

Forfatteren har før skrevet romaner for lidt ældre piger bl.a. bøgerne om Karoline. At hun også i en letlæst form kan skrive, så det rammer børns følelser og handlemåder i hverdagen, viser hun i disse tre bøger om Vilma. De rummer hver en afsluttet handling og skal ikke læses i en bestemt rækkefølge. Vilma og Leo er en lille kærlighedshistorie med forviklinger. I Vilma passer hund afviser Vilma og Mia Erik, der gerne vil hjælpe med at passe Ruf. Da Ruf bliver væk, bringer Erik den hjem. I Vilmas hest praler Erik med, at han har fået hund. Vilma siger, hun har fået en hest. I sidste ende morer de sig over, at de begge har løjet. Teksten er verssat og mest skrevet i helmeninger. Der er også direkte tale. Nogle af de korte linjer skyldes, at nogle sætninger deles over to linjer. Enkelte sammensatte ord er stavelsesdelte. Farveillustrationerne er en fin støtte og føjer yderligere stemning til teksten. For- og bagsider fanger.

Serien føjer sig fint ind i rækken af begynderlæsnings-bøger, der skildrer hverdagen og dens små konflikter.

Teksten er skrevet i et letlæst, varieret sprog, der sammen med illustrationerne gør handlingen levende og atmosfærefyldt. Uden stor dramatik fortælles i solidaritet med barnet om almindelige børns almindelige hverdag med almindelige problemer, så de jævnaldrende læsere kan nikke genkendende til det.