Bøger / faglitteratur / opskrifter

Vores bedste GI-opskrifter : 100 opskrifter uden sukker og hurtige kulhydrater


Beskrivelse


Beskrivelse af GI-metoden, GI-tabeller over almindelige fødevarer samt 14 dages "kom i gang menu". Desuden 100 opskrifter på morgenmad, forretter, varme retter, salater, frokost, mellemmåltider, tilbehør, småretter, desserter, pesto m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 29. okt. 2008

Bogen bygger på GI-metoden, der både sigter mod vægttab og en sundere levevis. GI (glykæmisk indeks) og GB (glykæmisk belastning) bruges til at at graduere kulhydratholdige fødevarer efter deres indvirkning på blodsukkeret. Formålet er at undgå de "hurtige" kulhydrater, således at blodsukkeret holdes konstant til gavn for insulinproduktionen og på sigt, velfærdssygdomme som diabetes, hjerte-karsygdomme mv.

Bogen indledes med et afsnit om GI-metoden, tabeller over div. fødevarer med GI, GB og nettokulhydratindhold, kommenterede eksempler på højt GI/lavt GI, metodens 3 trin, FAQ og et menuforslag til en 14 dages "kur". Derefter ca. 100 opskrifter bl.a. opdelt efter hovedmåltider og inklusiv et afsnit om alternativer til synderne pasta, ris, og kartofler. Opskrifterne virker delikate og indbydende med både svenske og sydeuropæiske islæt og er nemme at gå til. Æg bliver stærkt anbefalet og indgår i stort set alle morgenmadsopskrifter; som omelet eller blot hårdkogte (fx med mayonnaise). Til forskel for andre metoder/kure, er der ingen fedtforskrækkelse i GI, men heller ingen overdrivelse. I stedet for sukker anbefales sødemidler. Bogen har fotos af mange af retterne, på forsiden de to svenske forfattere.

Der er udkommet flere bøger med GI-kostplaner, sidst Foster Hurtig GI-plan , 2007. Denne virker mere anvendelig.

Kogebog efter GI-metoden. Til dem, der skal tabe sig på fornuftig måde, til tilhængere af metoden eller som almen inspiration til lækre, lette retter.