Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Wahid og Aske


Beskrivelse


Wahid er genert og nervøs for at lege hjemme hos andre. En dag aftaler han alligevel at lege hjemme hos Aske. Det går godt, men så inviterer Aske og hans familie Wahid med på tur til Sverige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2019

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 16. jan. 2019

Interessant letlæsningsserie i 6 bind, hvor vi følger en række klassekammerater og de udfordringer, som børnene møder i hverdagen. For 7-8-årige.

Hver bog tager et tema eller dilemma op. Vi møder således Alma, et skilsmissebarn, der svigtes af sin mor, Johan og Elias, der overvejer hævn som løsning, og Sille, hvis personlige grænser overskrides. Hos Anker sætter en jagtoplevelse gang i tanker om liv og død, Sille kæmper med sorgen efter at have mistet sin mormor, og Wahid er så genert, at det sætter begrænsninger for hans sociale liv. Bøgerne har lix 5, blødt omslag og sort-hvide illustrationer.

I letlæsningsform får børn i indskolingen her indhold med tyngde. Det er svære og meget relevante temaer, som behandles. Eksempelvis taler problematikken omkring respekt for grænser, som udrulles i "Klamme Kurt", direkte ind i temaet "Grænser" i dette års Uge Sex kampagne. Bøgerne slutter åbent - nærmest som et oplæg til samtale, og min anbefaling er da også, at læsningen følges op af en samtale enten i klassen eller med en nær voksen. Det kræver et vist læseniveau at have overskud til både at læse og forholde sig til teksten, hvorfor bøgerne først er egnet fra 1. klasse. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden,.

"Frøken Ignora" er en serie, der også sætter ord på nogle af livets store temaer, 1. del er Frøken Ignora eksplodererAlvin og gamle Lisa. Serien om Alvin handler ligeledes om alvorlige hverdagsemner, se fx Alvin og gamle Lisa, hvor Alvins nabo dør"Frøken Ignora" er en serie, der også sætter ord på nogle af livets store temaer, 1. del er Frøken Ignora eksploderer. Serien om Alvin handler ligeledes om alvorlige hverdagsemner, se fx , hvor Alvins nabo dør.