Bøger / faglitteratur / kogebøger

Whisky & mad


Beskrivelse


Opskrifter hvori skotsk maltwhisky indgår som et krydderi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 13. sep. 2011

Hvis man har lyst til at prøve en ny ingrediens i madlavningen, så kan man forsøge sig med whisky. Og hvis man i forvejen godt kan lide vin eller øl i sin mad, så er det helt sikkert et forsøg værd.

Hvis man tror, at whisky kun kan bruges til whiskysauce og flamberede desserter, så kan man godt tro om igen. Her er den første kogebog, der bruger whiskyen som en vigtig ingrediens i madlavningen. Og det er både i forretter, hovedretter og desserter. Man kan sågar finde en whisky dinner - eller hvad med whisky og ost? Der er mange nye sammensætninger og muligheder; det gælder bare om at få afprøvet dem. Whisky lyder måske ikke umiddelbart som den oplagte madingrediens, men retterne virker velkomponerede, og bogens forfatter er helt sikkert entusiast. Han arbejder til daglig for Diageo, der er den skotske maltwhiskys førende producent. I bogen indføres vi i whiskyens verden på flere måder, før vi går i gang med alle de spændende retter. De fleste benyttede ingredienser er lette at få fat i, og bogen er rigt illustreret med flotte fotos af en lige så whisky-elskende fotograf. Der er en udførlig indholdsfortegnelse, men der mangler et alfabetisk register i bogen.

Der findes ikke andre kogebøger på dansk, der har whisky som gennemgående ingrediens. Tidligere har det været vin og i de seneste år øl, der har været tendensen. På engelsk kan man få: "The whisky kitchen : 100 ways with whisky and food" af Sheila McConachie og Graham Harvey fra 2008.

En nytænkende og spændende kogebog med whisky som den gennemgående ingrediens.