Bøger / faglitteratur / øvelser

Yin yoga : stræk dig til velvære. Vol. 1


Beskrivelse


En introduktion til Yin yoga, med øvelser for begyndere og den mere erfarne udøver kan også finde redskaber til at forfine sin praksis, fx gennem åndedræt og meditation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 10. nov. 2015

En introduktion til yin yoga for begynderen, men også en mere dybtgående grundbog for den øvede.

I yin yoga gøres kroppens bindevæv, ledbånd og sener stærkere og mere fleksibelt gennem lange stræk af 3-5 minutters varighed. Bogen er udarbejdet af underviser Yvonne Hansen og er opdelt i 4 dele. I første del præsenteres 5 Yin Yoga-principper og man lærer mere om bindevævet. I bogens anden del kan den mere erfarne udøver finde redskaber til at forfine sin praksis, fx gennem åndedræt og meditation. I tredje del præsenteres bogens 26 yogastillinger - en øvelse pr. opslag. Sort/hvide fotos af stillingens elementer ledsages af en trin-for-trin tekst, der vejleder læseren i øvelsens udførelse. Ydermere præsenteres også alternative stillinger og modstillinger. 5 programmer er sammensat til inspiration; 4 af 20 minutters varighed, samt et længere, der varer en time. Desuden en række øvelser, der kan udføres, hvis tiden er knap. I fjerde del deler forfatteren sine personlige tanker. Der afsluttes med kildehenvisninger, samt 8 annoncesider.

Velskrevet og grundig bog med mange s/h-illustrationer, der desværre ikke kommer til sin ret og fremstår lidt grumsede på det ellers lækre, cremefarvede miljøpapir.

Bogen er den første på dansk om yin yoga, men blandt de engelsksprogede kan man finde Yin yogaThe complete guide to yin yoga og The complete guide to yin yoga, der begge er rigtig udmærkede bøger om emnetBogen er den første på dansk om yin yoga, men blandt de engelsksprogede kan man finde Yin yoga og , der begge er rigtig udmærkede bøger om emnet.