Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Zombierne - Fristaden


Beskrivelse


De fleste mennesker er blevet til zombier. Emma og hendes ven Sebastian forsøger at slippe væk fra dem og komme ind i den zombie-fri by, Visby. Men ikke alle er velkomne dér!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 26. nov. 2015

Emma og Sebastian prøver at blive lukket ind i den zombie-fri by Visby. Men ikke alle er velkomne! For de 11-13-årige.

I 3. bind af Magnus Nordins serie "Zombierne" er Emma og Sebastian nået til gotlandske Visby, som bliver forsvaret af militæret mod de fremtrængende zombier. Emma og Sebastian forsøger at få lov til at komme ind i den zombie-fri by, men det lykkes kun for Emma. Hun bliver udskrevet til tjeneste som soldat. Sebastian forsøger at snige sig ind i byen om natten, men samme nat angriber zombierne pludselig byen, som falder. Midt i kaos flygter Emma med soldaterne, mens Sebastian forsøger at ride fra de glubske zombier. Fortsættelse følger.

Bogen er, som de to første bøger i serien, velskrevet og spændende. Dog ikke helt så spændende, fordi vi denne gang ikke hører så meget om angrebene fra de glubske zombier. Som de to øvrige bøger i serien er bogen illustreret med uhyggelige, men flotte tegninger i sort og rødt. De hænger tæt sammen med og uddyber handlingen, og bogen ligner nogle steder næsten en tegneserie.

Handlingen minder om Benny Bødkers serie "Zombie City". Bogen kan også minde om Bødkers science fiction-serie "Kaptajn Prometeus" med den samme illustrator.