Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Dengang jeg måtte fortælle eventyr for ikke at få hovedet hugget af!


Beskrivelse


Thorsteins datter er forsvundet i Kukrastian, og hun beder sin far om hjælp. Han kommer til landet, men bliver fængslet af kongefamilien; for at undgå at få hovedet hugget af, må han fortælle eventyr - det ene efter det andet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 15. sep. 2008

Bogen, rammehistorie og eventyr, egner sig til oplæsning for børn fra 6-7 år i indskolingen eller i hjemmet. Historierne, de små kunsteventyr, fungerer fint og kan læses enkeltvis for børn fra 5 år, men hovedattraktionen er rammehistorie og eventyrene sammen, det er en vellykket helhed.

Bogen er kvadratisk. Billederne er i smukke farver, der passer til de eventyrlige historier. Tegnet i farvekridt med dækkende farver i klassisk stil, i en på mange måder typisk dansk eller nordisk stil med et eksotisk drys. Billede og tekst rummer en pudsig, men forfriskende modsætning, det eksotiske overfor det nordiske. Teksten er i to forskellige satser, en klassisk til rammehistorien og en skrivemaskine lignende til eventyrene. Smukt boghåndværk, og dækkende omslag. Illustrator kendes bl.a fra Cecilie Ekens Mørkebarnet.

Bogen er inspireret af Tusind og en nats eventyr. Forfatteren bruger sig selv i historiens ramme. Thorsteins datter er forsvundet i det eksotiske land og beder sin far om hjælp. Han bliver fængslet efter at have været involveret i en trafikulykke og trues på livet, som Scherezade, men fortæller, som hun, eventyr for at leve, som han tilegner de forskellige familiemedlemmer af den kongelige familie. Rammen er enkel og afprøvet, og den fungerer fint igen. Thorstein Thomsen har skrevet mange historier for børn (og voksne), og denne ligner vist ikke umiddelbart nogle af de øvrige direkte, men stilen fornægter sig ikke.

En fin og helstøbt bog til oplæsning.