En debatbog, der henvender sig bredt til alle med interesse for vefærdsdebatten. Kan anvendes i forskellige undervisningssammenhænge.
De 11 afsnit i antologien har det til fælles, at de alle er et kraftigt udfald mod den borgerlige regerings arbejdsmarkeds- og socialpolitik. "Det skal skulle betale sig at arbejde". Med det som udgangspunkt har regeringen indført diverse økonomiske stramninger. Denne incitamentsstrategi virker for de i forvejen marginaliserede grupper i samfundet som en økonomisk pisk, der gør, at de svageste bliver endnu hårdere ramt på økonomien. Forfatterne argumenterer for, at socialpolitikken er under afvikling, og at den nuværende regering udelukkende arbejder ud fra en holdning om, at de arbejdsløse skal presses på pengepungen, så skal de sociale problemer nok løse sig. Den offentlige sektor udsultes samtidig med, at de stærkeste i samfundet får øget friværdi, og skattestoppet skaber større privat købekraft. Selve fundamentet for velfærdssamfundet, solidaritetsbegrebet, er under afvikling. Bidragyderne kommer fra forskellige dele af samfundslivet, folk, der arbejder med socialt udsatte, professorer, og samfundsdebattører generelt.
Bogen er den tredje af fire planlagte antologier om aktuelle samfundsforhold. De tidligere bind er Frisind - er der en grænse, 2007 og Holdbar velfærd, 2006.
Politisk debatbog med udgangspunkt på venstrefløjen, der egner sig som oplæg til diskussion i mange sammenhænge.