Denne udgivelse introducerer dialogbaseret undervisning, en undervisningsmetode som kan anvendes både i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser og som derfor har relevans for undervisere disse steder.
Metoden er udviklet på Det frie Gymnasium i København og kan anvendes i de fleste fag. Forfatterparret introducerer metoden i teori og praksis og giver pædagogiske værktøjer til at undervise dialogbaseret. Afslutningsvis indeholder bogen 10 temaer med forslag til spørgsmål og tekster, som kan anvendes i dialogbaseret undervisningspraksis. Metoden tager udgangspunkt i dialogcirklen samt specifikke spørge-teknikker, som åbner op for samtale og debat uden facitlister. Bogen er et bud på en mindre forberedelsestung undervisningsform som aktiverer eleverne og får dem til at tænke.
Det er en spændende udgivelse, som mange undervisere med fordel kan anvende i deres undervisning. En udgivelse som kan være med til at gøre eleverne selvstændige og give dem mod til at reflektere uden skelen til facitlister og hvad andre tænker.
Bogen kan læses sammen med titlen Styrk læringen gennem dialog og andre udgivelser med fokus på læring via samtale.