Til læsere med interesse for grønlandske forhold, dansk kolonihistorie og personlige skæbnefortællinger.
I 1951 blev 22 godt begavede grønlandske børn i alderen 5-8 år fra hovedsageligt fattige familier bragt til Danmark i den hensigt at de efter 1 1/2 års ophold skulle tilbage til Grønland og være det gode eksempel for et nyt grønlandsk velfærdssamfund. Meningen var god, men udførelsen var til gengæld til dumpekarakter. I slutningen af 1990'erne opsporede Tine Bryld 21 af disse børn for at de med egne ord kunne fortælle deres historie, og hun har her i foråret 2010 fulgt op på historierne og været i kontakt med de fleste af dem der endnu er i live. En både rystende og rørende bog om et fordanskningsprojekt, som ikke har den store plads i vores historie. Udover samtidige fotos har fotografen Per Folkver bidraget med portrætbilleder af de enkelte.
Bogen udkom første gang i 1998. Den gamle udgave er forsynet med flotte farvefotos og en bedre papirkvalitet. Tekstmæssigt er der ikke ændret meget i den nye udgave bortset fra enkelte opdateringer. Billederne er meget grynede, og der er reduceret i antallet.
En både rørende og rystende bog om 22 grønlandske børns skæbner på baggrund af et mislykket fordanskningsprojekt i begyndelsen af 1950'erne.