Dansk kriminalroman om fortielser, fortrængninger og fortidens synder, der skaber røre i en lille provinsby, hvor stadig flere bliver myrdet. Det er ikke tydeligt på forsiden, at det er en kriminalhistorie, og da forfatteren ikke er kendt som krimiforfatter, skal den formidles både som krimi og som en roman, der trækker på 2. verdenskrig.
Historien starter med et mord i en lille by. Byens præst er en central skikkelse, og efterhånden som historien udvikler sig, bliver hun både en faktor i opklaringen og kommer selv i fare. Det er svært for politiet at se, hvad der binder de myrdede sammen, men langsomt afdækker de hændelser under 2. verdenskrig, som har afgørende betydning for nutiden. Og en hel skoleklasse kommer i spil, inden alting falder på plads. Sproget er velfungerende, og selv om tempoet sine steder er lidt lavt, er det en fin fremadskridende handling med et for genren tilstrækkeligt kompliceret opklaringsarbejde og blandet persongalleri. Forsidens bortvendte præsteskikkelse mod en blodrød solnedgang og et lig anslår stemningen, men signalerer også mere kirkelig/teologisk tematik, end der er i historien. Forfatteren har i 2011 udgivet Gæsten, hvor en families idyl smadres af en anmassende og grænsesøgende ex.
Maria Langs romaner dukker op, når der skal sammenlignes, selv om denne foregår i dagens Danmark.
Roligt fremadskridende historie om flere mord i en provinsby. Ikke højdramatisk men tilfredsstillende lille historie til læsere af forholdsvis ublodige krimier.