Beretning om et kræftforløb med dødelig udgang. Bogen er ikke opløftende læsning for folk i samme situation, men de vil nok alligevel være målgruppen.
Anna Bridgwater skriver bogen om sin 5 år yngre søster, der døde af leukæmi i en alder af 35 år efter et nedslående og for alle parter opslidende forløb. Bogen rummer også andre problemstillinger end selve sygdomsforløbet. Magaret var adoptivbarn og forfatteren adopterer selv et barn undervejs i forløbet, så adoptionsproblematikken behandles fra forskellige perspektiver. I dette tilfælde opsøges Margarets biologiske rødder med henblik på forligelig knoglemarv, der kunne have reddet hendes liv. De fandt familiemedlemmerne, men ingen brugbar knoglemarv. Forfatteren har en uddannelse som tekstforfatter, og det mærkes, at hun er i stand til at skrue en tekst sammen. Sproget flyder fint af sted. Navnlig beskrivelserne af barndomsmiljøet fanger, ligesom hun også med få ord er i stand til at give et præcist billede af en stemning, en følelse, en tilstand etc.
Der findes mange cancerberetninger dels fra kræftpatienter, dels fra deres pårørende. Ofte med en mere optimistisk udgang end Søster til låns fx På kanten af livet : en beretning om kræft og optimisme, 2008. Men bogen er smuk og vedkommende.
Vedkommende kræftberetning. Anna Bridgwater giver med bogen sin søster et smukt eftermæle og har tydeligvis brugt skriveprocessen til at afklare sig med sin sorg og de dermed forbundne følelser. Bogen er meget læseværdig og vedkommende.