Teorier og praksis i forhold til specialpædagogikken sættes her i fokus, først og fremmest for lærerstuderende, men også for det pædagogiske personale på skolerne.
Bogen definerer, hvad specialpædagogik er og problematiserer den udfordring specialpædagogikken har fra seks beslægtede områder. Formålet er at præsentere og formidle et pensum til læreruddannelsen, der sikrer at der skabes forudsætninger for at kunne undervise med faget specialpædagogik som en særlig ressource. Bogen har et omfattende indhold, der fx kommer ind på: forståelse af og forklaring på elever i komplicerede læringssituationer, herunder forståelse af normalitetsbegrebet, specialpædagogikkens rammer, organisering og udvikling, metoder til systematisk og løbende observation og evaluering af elevens deltagelses- og læringsprofil og udarbejdelse af elev-og handlingsplan. Samarbejdet med skolens interne og eksterne ressourcepersoner har et selvstændigt kapitel. Til de enkelte kapitler er der udarbejdet opgaver til fordybelse, ligesom bogen indeholder en række forskellige cases.
En velskrevet og lettilgængelig bog, der fint kommer omkring specialpædagogikken i skolen, og på en god måde afgrænser, definerer og forklarer ikke kun hvad specialpædagogik er, men også hvad specialpædagogik ikke er.
Kan sammenlignes med den noget mere omfattende Specialpædagogik i skolen.