Bøger / faglitteratur

Sunde børns problemer : sådan hjælper du dit barn i hverdagen


Beskrivelse


Børnepsykolog beskriver ud fra cases om børn og unge forskellige situationer, hvor børnene reagerer med f.eks. koncentrationsbesvær, store vredesudbrud, følelsesmæssig lukkethed, afvisning. Efter hver case forklares hvordan man kan tackle situationerne.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Christine Christensen

d. 8. juni 2018

Hvordan hjælper du et barn, der kæmper med problemer eller uhensigtsmæssig adfærd? For alle voksne med interesse for børns udvikling fx forældre, bedsteforældre, pædagoger og lærere.

Forfatteren Lars Rasborg er cand.psych. med speciale i børnepsykologi. Denne bog er skrevet som et rådgivningsforløb så børns slægtninge og fagprofessionelle kan støtte deres udvikling på den mest hensigtsmæssige måde. Rasborg benytter sig især af "jeg-støtte" og spejling, to redskaber, der ikke har til hensigt at ændre på barnets adfærd, men ønsker at forstå de følelser og tanker der ligger bag et evt. problem. Bogen er fuld af cases, hvor forfatteren beskriver forskellige situationer, hvor et barn af den ene eller anden grund reagerer usundt, overfor familie, kammerater eller sig selv. Det er beskrivelser af koncentrationsbesvær, afvisning af forældre, vredesudbrud osv. De fleste eksempler drejer sig om børn under 10 år, men metoderne egner sig lige så godt til store børn.

Lettilgængelig guide til forældre, der selv ønsker at arbejde med deres barns adfærd gennem spejling og dialog. De mange eksempler understøtter teorien.

Bogen udkom første gang i 2009. Denne udgave er kraftigt revideret og indeholder flere varianter af de anvendte metoder og et nyt kapitel om diagnoser. Der findes ikke tilsvarende litteratur om emnet, men Bliv hørt, set og mødtSe dit barn som det er og Se dit barn som det er anvender også spejlingsdialogBogen udkom første gang i 2009. Denne udgave er kraftigt revideret og indeholder flere varianter af de anvendte metoder og et nyt kapitel om diagnoser. Der findes ikke tilsvarende litteratur om emnet, men Bliv hørt, set og mødt og anvender også spejlingsdialog.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 23. okt. 2009

Bogen henvender sig til alle med interesse for børns udvikling. Bogen er velegnet til forældre, men også bedsteforældre, pædagoger og lærere.

Forfatteren Lars Rasborg er cand.psych. og specialist i børnepsykologi. Denne bog er skrevet som en støtte til forældre, når de er usikre på, om deres barns udvikling forløber godt. Den kan også støtte forældre, der blot ønsker at læse om, hvordan man udvikler børn, så de trives. Bogen er fyldt med cases om børn, fra spædbarnet op til teenageren, hvor forfatteren beskriver forskellige situationer, hvor børnene på den ene eller anden måde reagerer usundt. Her er cases om koncentrationsbesvær, store vredesudbrud, følelsesmæssig lukkethed over for omverdenen, afvisning osv. Forfatteren kommenterer hver case, og forklarer hvordan man kan tackle situationerne. Metoderne han bruger, er meget enkle at gå til, og ofte bruger han bl.a. metoden med spejling af barnet. Indimellem kan en psykolog være en hjælp, men ofte kan forældrene selv løse problemerne ved at få talt om følelserne med barnet.

Bogen minder lidt om Bliv hørt, set og mødt : håndbog i spejlingsdialog, 2006.

Bogen er udmærket og let at læse. Sproget er enkelt, og giver god inspiration til at få sat nye vinkler på problematikker med børn. Hvis man på børnebiblioteket har et forældrehjørne med voksenbøger, vil den egne sig der. Desværre efter min mening skriver forfatteren om børn fra 0-14 år, så han kommer ikke rigtig i dybden i de enkelte aldersgrupper.


P [online]

d. 6. sep. 2018

af

af

Line Søberg Bjerre

d. 6. sep. 2018


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 120, nr. 7/8 (2010)

af

af

Mette Bracken

Årg. 120, nr. 7/8 (2010)


Socialpædagogen

Årg. 67, nr. 3 (2010)

af

af

Maria Rørbæk

Årg. 67, nr. 3 (2010)


Undervisere.dk

Årg. 4, aug. (2010)

af

af

Gitte Ullstad

Årg. 4, aug. (2010)


Sundhedsplejersken

Årg. 40, nr. 5 (2018)

af

af

Inger H. Bünger

Årg. 40, nr. 5 (2018)