Genudgivelse af hovedværket om "feltmadrasserne", som man kaldte de titusinder af danske kvinder, som under besættelsen var kærester med en tysk soldat. For læsere med interesse for besættelsestiden.
Da Anette Warrings værk om Tyskerpigerne udkom i 1994 skabte det stor debat. Warring undersøger og skildrer forskellige aspekter af tyskerpigernes placering og rolle under besættelsen og i efterkrigsopgøret, og på grundlag af interviews med tyskerpiger og andet materiale viser hun, at karakteristikken af tyskerpigerne som dumme, grimme og løse på tråden var propaganda skabt af bl.a. modstandsbevægelsen. Pigerne kom fra alle samfundslag, og antallet vurderes til at være i omegnen af 50.000. Værket kommer også omkring mange af de straffeaktioner/klipninger, som pigerne blev udsat for lokalt, retsopgøret, og hvorledes køn og kvindesyn spillede en afgørende rolle i opgøret med tyskerpigerne. Med noter.
Vigtig bog, som anlægger en nuanceret synsvinkel og gør op med en række myter om tyskerpigerne.
I forhold til TyskerpigerDet skal de ikke slippe godt fra, 1998, er kapitlet " 2017" tilføjet. Her opjusteres tallet af børn mellem tyske soldater og danske kvinder fra 5500 til ca. 10000, og det forklares, hvorfor tyskerpigernes historie i årevis var fortiet, og hvorfor det har ændret sig, så de og deres børn i dag har en plads i vores erindring om besættelsestiden. Det skal de ikke slippe godt fra afdækker, hvad der skete med tyskerpigerne i andre besatte landeI forhold til Tyskerpiger, 1998, er kapitlet "Tyskerpiger 2017" tilføjet. Her opjusteres tallet af børn mellem tyske soldater og danske kvinder fra 5500 til ca. 10000, og det forklares, hvorfor tyskerpigernes historie i årevis var fortiet, og hvorfor det har ændret sig, så de og deres børn i dag har en plads i vores erindring om besættelsestiden. afdækker, hvad der skete med tyskerpigerne i andre besatte lande.