I 17 kapitler får vi en gennemgang af verdenslitteraturen udenfor Europa skrevet af litteraturhistorikere og andre akademiske kapaciteter med et indgående kendskab til et land eller en region. For litteratur- og kulturhistorikere samt studerende på de videregående uddannelser.
Når vi beskæftiger os med litteraturen udenfor Danmark, er det som regel Europa eller USA, der er tale om. Her er ambitionen at give en introduktion til den del af verden, som vi sjældent hører om i litteratursammenhæng. Der er tale om såvel enkeltlande som Brasilien, Indien, Tyrkiet, Australien, Rusland, Iran m.v., som regioner som fx Afrika, Arktis, Caribien og Mellemamerika. Hovedværker og litterære strømninger sættes ind i landets/regionens historiske og kulturelle kontekst, så det udover selve litteraturgennemgangen også bliver en form for signalement af en kulturel udvikling i landet. Hvert kapitel afsluttes med 10 klassiske værker og 5 highlights fra de seneste år. Ikke alle titler er oversat til dansk.
Et velskrevet værk, der udfylder et hul på hylderne med litteraturhistorie. Globalisering betyder også en øget interesse for kultur- og litteraturproduktion i andre dele af verden end den vestlige og europæiske. Et værk, der vil blive stående og være relevant i mange år fremover.
Der findes ingen samlet fremstilling som denne, men blot om enkeltområder såsom Tema: Litteratur og ytringsfrihed i AsienMagisk realisme og fantastik i Latinamerika og Magisk realisme og fantastik i LatinamerikaDer findes ingen samlet fremstilling som denne, men blot om enkeltområder såsom Tema: Litteratur og ytringsfrihed i Asien og .