Bøger / skønlitteratur til børn / roman

1001 nats eventyr. Bind 1


Beskrivelse


Eventyr. Fortællingen om Sindbad Søfareren og hans syv spændende rejser samt historien om Ali Baba og de 40 røvere, hvor en fattig brændehugger finder en hule fyldt med røverskatte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 1999

af

af

Susanne Thøfner

d. 1. nov. 1999

I denne bearbejdelse af 4 af de velkendte eventyr, der har taget sit udgangspunkt i Else Schiølers tekst, indeholder bd. 1 historierne om Sindbad Søfareren samt om Ali Baba og de 40 røvere. Bind 2 indeholder Aladdin samt historien om Prins Akmed og feen Peribanu. Hvert bind indeholder desuden en kort, enslydende afslutning, der fortæller historien om tilblivelsen af 1001 nats eventyr. Bøgerne fremtræder nydeligt med en farvestrålende forsidetegning på den lyseblå baggrund. 1. bind er dejligt og dramatisk illustreret med farvestrålende pennetegninger af Klaus Albrechtsen, og 2. bind er illustreret af Erik Hjorth Nielsen, hvis stemningsfulde og detaljerede blyantstegninger udtrykker eventyrenes orientalske charme smukt. Disse prægtige eventyr, der er tidløst spændende og morsomme, er sat pænt og læsevenligt op, og de er gengivet i et mundret, flydende og nutidigt sprog, der gør disse to bind til værdige arvtagere til Else Schiølers kendte og meget benyttede udgaver. Til selvlæsning fra ca. 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 1999

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 1. nov. 1999

I Dingo klassiker , blå indbinding = 4.-5.skoleår, serveres i to bind eventyrklassikeren 1001 nats eventyr. I bind 1 får læseren historien om Sindbad Søfareren og Ali Baba og de 40 røvere. I bind 2 følger så Aladdin og Prins Ahmed og feen Peribanu. Den læsepædagogiske bearbejdelse er sket med udgangspunkt i Else Schiølers tekster fra Gads lette klassikere. De fire udødelige eventyr er overordentligt nænsomt og professionelt bearbejdet med stor respekt for originalmanuskriptet. De to bind har fået illustrationer af to så forskellige kunstnere som Klaus Albrechtsen i bind 1 og Erik Hjorth Nielsen i bind 2 – men begge er som altid suveræne i deres metier. Dejlig oplevelseslæsning/selvlæsning fra 11 år og med en naturlig placering i såvel skolebibliotekets basissamling, læseklinikker samt div. læseværksteder. Forsideillustrationer på begge bind indbyder læseren til en verden, der lokker med: eventyr, drama, skønhed, mystik, Østen og humor.