Bøger / faglitteratur / opskrifter

1900 til bords


Beskrivelse


Opskriftsbog der samler tre formødres opskrifter og giver et tidsbillede af maden og spisevanerne samt et indblik i hvordan kvinder i Danmark tilberedte mad fra 1902 til ca. 1970.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2018

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 23. apr. 2018

Hannah Lund har renskrevet tre formødres opskriftsbøger for at give os et indblik i hvordan kvinder i Danmark tilberedte mad fra 1902 til ca. 1970. Til madelskere i alle aldre.

Hannah Lund indleder sin kogebog med tre korte anekdoter om ejerne af de kogebøger hun nu har gjort tilgængelig for offentligheden. Nemlig moster Ingrid, oldemor Anna og farmor Eva. Bogen, som udelukkende består af danske retter med ingredienser som kan dyrkes i Danmark, er inddelt i følgende afsnit: lagkager & konditorkager, gærkager & wienerbrød, formkager, småkager, frokostretter, syltning, hjemmelavet pålæg, aftensmad, dessert og natmad. Hver ret er illustreret med et helsides farvefoto og Hannah Lund kommer med tips til smagsvarianter samt historiske finurligheder fra de transskriberede kogebøger. Der er desuden fotos af hendes slægtninge samt udsnit fra kogebøgerne, som fortæller om fx krigsår og sukkerrationering og om de daglige pligter for en pige i huset i 1902. Der er register sidst i bogen.

Både Det danske landkøkkenHusmoderens køkken i 50'erne & 60'erneModerne mormormad, Husmoderens køkken i 50'erne & 60'erne og Moderne mormormad indeholder retter fra perioden 1950-1980Både Det danske landkøkken, og Moderne mormormad indeholder retter fra perioden 1950-1980Både Det danske landkøkken, Husmoderens køkken i 50'erne & 60'erne og indeholder retter fra perioden 1950-1980.

En kogebog fyldt med lune, personlighed og spændende beskrivelser af en husmoder og kogekones liv i det 20. århundrede. Bogen er fyldt med lækre opskrifter som både vil appellere til unge kvinder, men også til ældre som måske får deres barndoms livret genopfrisket.