Bøger / faglitteratur til børn

30 af verdens farligste dyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fx om hajer, naturens højt specialiserede dræbere, lurende krokodiller, der flænser deres bytte i småstykker, aggressive kæmpeedderkopper med en diameter som en frokosttallerken og om verdens giftigste dyr: den lille gule pilegiftfrø.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Inge Lykke

d. 20. maj 2016

Første bog handler om nogle af verdens farligste dyr, fx den asiatiske kæmpehveps og den aggressive kæmpeedderkop. Anden bog om dinosaurer, som var gigantiske dyr. Lær hvor og hvornår de levede, og hvor store de var. Tredje bog handler om dyr, som er i fare for at uddø i naturen. Læs fx om isbjørnen og pandaen. For 10 år og op.

I "15 drabelige dinosaurer" og "30 truede dyr" er teksten sat med små typer og med lange linjer. Et dobbeltopslag til hvert dyr. I "30 truede dyr" er der bokse med overskriften "vidste du at", og et stort foto af dyret. I 15 drabelige dinosaurer" er illustrationerne tegnede. I bogen om de farlige dyr er teksten sat med større typer og skrevet i to spalter, så linjerne bliver kortere. Her er illustrationerne et stort farvefoto med flere små fotos sat ind i det store.

Teksterne i "30 truede dyr" og "15 drabelige dinosaurer" giver mange oplysninger, og det kræver en god læser at kunne afkode teksten. Teksten i "30 af verdens farligste dyr" har også mange oplysninger, men den er lettere at læse på grund af opsætningen og typografien, så her kan lidt yngre læsere være med. Den har også det mest indbydende layout, fordi illustrationerne fylder mere.

Om farlige dyr findes i forvejen Verdens 100 farligste dyrDinosaurer i TriastidenTruede dyr, en af de nyere bøger om dinosaurer er fx Dinosaurer i Triastiden, og om truede dyr findes Truede dyrOm farlige dyr findes i forvejen Verdens 100 farligste dyr, en af de nyere bøger om dinosaurer er fx , og om truede dyr findes Truede dyrOm farlige dyr findes i forvejen Verdens 100 farligste dyr, en af de nyere bøger om dinosaurer er fx Dinosaurer i Triastiden, og om truede dyr findes .