Bøger / faglitteratur til børn

Fanget mellem tigerens tænder - og andre vilde dyreangreb


Beskrivelse


Ni drabelige og blodige historier fra den virkelige verden om vilde og farlige dyr, der har angrebet mennesker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2018

af

af

Stine Bille

d. 4. sep. 2018

Ni blodige historier fra den virkelige verden om vilde dyrs angreb på mennesker. Til børn fra 10 år med hang til gys, sandfærdige historier og vilde dyr.

I korte kapitler hører vi om ni vilde dyr, der har angrebet mennesker - ofte med døden til følge. Historierne er alle sandfærdige, og stammer fra avisartikler og interviews med ofrene for angrebene. Der er ni forskellige historier i bogen, hvor det er gået mere eller mindre galt mellem mennesker og vilde dyr. Der er fx en episode med en dreng fra Australien som hoppede ned i en flod fyldt med krokodiller, fordi han ville imponere en pige. Det gik dog ikke helt efter planen, for en krokodille angreb ham, og det var kun med nød og næppe at han slap levende derfra med en ødelagt arm. Bogen har lix 25 og sort-hvide illustrationer. Hvert kapitel slutter af med en faktaside der fortæller lidt om det dyr, kapitlet handler om.

Det er en samling uhyggelige historier fra den virkelige verden, der får en til at tænke over samspillet mellem menneske og vilde dyr, og hvor vigtigt det er at kende til vilde dyrs adfærd. Historierne er korte og lette at læse, og bogen har flotte tegninger, der er med til at gøre historierne spændende.

Bogen ligner Fanget i flodhestens gab - og andre vilde dyreangrebFarlige dyr fra samme serie. En anden spændende bog om farlige dyr kunne fx være Farlige dyrBogen ligner Fanget i flodhestens gab - og andre vilde dyreangreb fra samme serie. En anden spændende bog om farlige dyr kunne fx være .